Nerezine 2024 1. DAN

Juhej! Smo zaklicali ko smo prvič skozi okna avtobusa videli morje. Takoj nas je preplavilo navdušenje in v hipu smo si zaželeli skočiti vanj.

No, pred nami je bila še nekaj urna pot preko malega otočka Svetega Marka, otoka Krka, Cresa do Lošinja. Ko smo v malem mestecu Osor zapeljali preko mostička, ki otok Cres povezuje z Lošinjem smo vedeli, da je naše potovanje že skoraj pri koncu… No, za nas se je tedaj šele začelo. V vasici Bučanje. Srečno prispeli.

Z vso vnemo smo raztovorili avtobus ter se po ozki tlakovani potki napotili v naše počitniške hišice. Kakšno veselje! Kakšen zanos! Učenci so pokazali spretnosti pri pospravljanju in oblačenju postelj. Med seboj so si pomagali in drug drugega učili. Učiteljice pa smo ob tem videle marsikatero novo in uporabno tehniko oblačenja posteljnine.

Želodčki so bili po nekajurni vožnji že pošteno lačni, gospe v kuhinji pa prav prijazne, da so nas povabile h kosilu. Pročitek. Potem pa…

Plavanjeeeeeee! Za nagrado super skok v morje in prosto čofotanje potem pa nekaj resnosti saj je bilo na vrsti preverjanje ter razdelitev v skupine. Še pred začetkom učenja smo se dogovorili, da bomo svoje znanje plavanja nadgradili ter se na koncu vsi veselili napredka. Da smo si ta dogovor še bolj vtisnili v spomin, smo si po plavanju ogledali kratek film: Naučimo se plavati. Ob tem smo pokazali tudi plavalne knjižice ter opozorili na vse pomembne stvari, ki jih mora dober plavalec znati in spoštovati.

Današnjega dne ob vsem soncu, toplem morju in špagetih za večerjo ne bi mogli zaključiti lepše kot tako, da odidemo na sprehod v Nerezine in si tam privoščimo sladoled.

 

Dragi starši, super se imamo in nič ne skrbite… s kremo za sonce se redno mažemo 😀

Lep pozdrav.

 

Vaši otroci z učiteljicami Bernardko, Barbaro, Slavico in Nežo