Nerezine 2024 – 2. DAN

Danes se je dan začel s toplimi sončnimi žarki, ki so pokukali in posvetili v oči naši učencev. Prav prijetno so jih prebudili. Otroci so od navdušenja poskakali iz postelj, se športno oblekli in se podali v dir po poteh ob obali. Ob teku so opazovali še gladino morja in se spraševali ali je dovolj globoka za varne skoke v morje.

Po raznovrstnem zajtrku jih je čakalo krajše predavanje na temo alg ter izdelovanja algarija. Učenci so komaj čakali, da učiteljica da znak za začetek raziskovanja.

Našel sem to! Poglej tisto tam! Poglej morska kumara! Skoraj sem ujel ribo!…vse to je odmevalo ob obali kjer so učenci raziskovali morske organizme in nabirali nove izkušnje. Prav vsakdo izmed njih je našel nekaj posebnega… na koncu pa vendar… Ujeli smo rakovico!

Plavanje smo z veliko vnemo še malce izpilili in nato z nosom za vonjem po prijetnem kosilu odšli v jedilnico.

Da domov ne bomo odšli praznih rok je poskrbela učiteljica. Po počitku (ocenjen z desetko) je sledilo ustvarjanje in prav veseli bomo, ko bo ob koncu tedna izpod naših rok prišel prav poseben izdelek.

Preizkusili smo se tudi v supanju. Prav lepo jim je šlo. Brez padcev v vodo in večjih napak, kot pravi mojstri. Danes so se na plavanju zelo trudili in zaslužili so si, da se malce pozabavajo s skoki v morje iz pomola. Kako neverjetno pogumni so bili nekateri, ki so se s pomola odrinili prvič.

Po večerji pa skok na obalo, kjer smo zapeli nekaj pesmi ob kitari. Otroci so se imeli lepo, občudovali so gladimo morja, sončni zahod, petje ptic ter preprosto uživali v trenutku.

Iz Nerezin pa je spet zadišalo po sladoledu…. le kako naj se mu upremo 😀

 

Lahko noč