Nerezine 2024 – 4. DAN

Dan smo začeli zelo zgodaj. Učiteljice so nas zbudile ko je kazalec pokazal peto uro. Športno smo se oblekli, vzeli vnaprej pripravljene nahrbtnike ter se podali na pot.

Manjša skupina pohodnikov je odšla do razgledne točke Tete Olge. Ogledali smo si še kraj Sveti Jakov ter cerkvico. Z veseljem smo si privoščili malico ter nato mimo Bučanj odšli še do Nerezin, kjer smo si privoščili sladoled. 

Naš cilj je bil Televrin, hrib, ki s 588 metri nadmorske višine kuka iz otoka Lošinja. Prav uživali smo v miru in tišini, ki nas je obdajala vse do vrha. Kot skupina smo bili zelo enotni in smo tako skupinsko dosegli vrh. Od tu pa veličasten razgled na obe strani otoka ter bližnje otočke. Neverjetno. Po krajšem postanku na vrhu nas je čakala pot navzdol ter zaslužen sladoled v nam tako ljubih Nerezinah.
Manjša skupina pohodnikov je odšla do razgledne točke…… in nato še do Nerezin kjer smo si privoščili sladoled.
Z obeh pohodov smo prišli kar dobro utrujeni zato smo si privoščili počitek že pred kosilom. Juha ter slasten krompir in meso so  nam dali dovolj energije, da smo z navdušenjem čakali popoldanske aktivnosti. Ustvarjanje,  plavanje, potapljanje, različne naloge, streljanje z lokom in druge vodne aktivnosti so zapolnile naš čas do večerje. Ne smemo pa pozabiti ogleda, za Slovence zelo zanimive in pomembne, nogometne tekme. Veselje ob zadetku je bilo nepozabno.

Kot bi kuharice vedele o čem sanjamo, so nam za večerjo pripravile pico in za posladek še sladoled.

Ni minilo dolgo in kmalu smo dobili povabilo v jedilnico kjer smo si na prostem ogledali film Matilda. Nasmejali smo se na vsa usta ter si potiho zaželeli, da bi kdaj pa kdaj tudi mi imeli moči, kot jih je imela v filmu deklica Matilda, glavna junakinja.

Sedaj je čas za pravljico. Učiteljice nas čakajo… ne smemo zamujati.

Lahko noč starši. Vemo, da nas malce pa že pogrešate, a mi se imamo super. Saj pridemo kmalu.

Zzzzzzzzz…