Nerezine 2024 – 5. DAN

Dobro jutro….. dobro jutro učenci…..

Počasi so se nam začeli odpirati naši zaspani učki in počasi počasi smo se pretegnili v svojih posteljah. Prebuditi smo se morali saj je bil čas za jutranji tek do morja. Tek v jutranjih urah prebudi vse naše dele telesa, dobro vpliva na naše počutje in poskrbi da smo nasmejani. 

Tudi zajtrk poskrbi, da smo nasmejani. Kako da ne, saj prazna vreča nikakor ne stoji pokonci. 

Skočili smo v kopalke in se podali na plažo polni pričakovanj kaj se bomo naučili. Pripravljali smo se na testiranje iz znanja plavanja in kar malo nas je zvijalo po trebuščkih. Ob testiranju smo glasno navijali na pomolu. Prestali smo ga uspešno, VSI! Nekateri so se odrezali res dobro in pokazali velik napredek tekom tega tedna. Čestitali smo si, zaploskali in zaklicali ŽIGA ŽAGA RAKA ZMAGA!

Najpogumnejši smo plavali na razdaljo do kocke. To je pomenilo, da smo preplavali 1000 metrov. Na drugem koncu Lošinja smo zapeli Raško himno in bili zelo veseli, da nam je uspelo. 

Popoldanski čas smo preživeli bolj sproščeno, na supih, ob potapljanju in raziskovanju morja. 

Prazni želodčki so nas vabili na večerjo. Z velikim navdušenjem smo pojedli vse kar smo dobili na krožnik. Po večerji smo hitro odkorakali do Nerezin. Kupili smo si še zadnji sladoled in uživali v prosti igri na trgu v mestecu. Ko smo prišli nazaj pa nas je že pričakala zabava. Z našo sosednjo šolo iz Kostanjevice ter OŠPP Mihajla Rostoharja smo si naredili prav super druženje. Mi smo pa z Rake…. 

Ker se dinamika celega tedna že malce pozna na naši utrujenosti pa smo bili tudi veseli, ko so učiteljice naznanile čas za pravljico in spanje. Tokrat nekateri učenci nismo dočakali konca zgodbe, saj nas je spanec prevzel takoj, ko smo se skrili pod odejo. 

Kaj pa vemo, mogoče tudi zato, da bo čimprej sobota. Tudi mi namreč malce pogrešamo starše. Ampak samo pikico.

 

Pozdravček do jutri ko se vidimo…