TRADICONALNI SLOVENSKI ZAJTRK, 20. 11. 2020

Tudi letos smo na tretji petek v novembru, 20. 11., obeležili dan slovenske hrane in spremljajoči Tradicionalni slovenski zajtrk, ki je bil letos že deseti po vrsti. Njegova izvedba pa je bila zaradi epidemije covid-19 letos drugačna.
Glede na razmere se letošnji Tradicionalni slovenski zajtrk s sloganom »Zajtrk z medom – super dan!« ni izvedel v šoli kot v preteklih letih, temveč je bila pozornost namenjena ozaveščanju in spodbujanju učencev k obeležitvi dneva slovenske hrane na način zajtrkovanja doma z izbranimi živili, in sicer kruhom, maslom, mlekom, medom in jabolkom.

Učitelji smo v sklopu pouka na daljavo del vsebin namenili dnevu slovenske hrane in pomenu rednega zajtrkovanja ter poseganja po lokalnih živilih, kjer je pot z njive do krožnika čim krajša. Učence smo spodbujali k pripravi zajtrka, ter vsebine zdrave prehrane na različne načine vključili v naš učni proces.

V 7.a razredu so učenci skupaj z razredničarko ta dan obeležili s skupnim videokonferenčnim zajtrkom.

V 5.b razredu pa so vsebine zdravega zajtrka vključili v pouk likovne umetnosti.

Foto: Bor Rostohar, 5.b

Hvala vsem za vaš odziv in vaše prispevke k obeležitvi tega dne.

 

Mojca Klemenčič Balant, organizator prehrane