ZAKLJUČEK ŠOLSKE AKCIJE Dobrodelni projekt »6.000.000 ladjic za 6.000.000 žrtev«.

Decembra 2021 se je naša šola pridružila dobrodelnemu projektu mariborskega humanitarnega društva UP-ornik »6.000.000 ladjic za 6.000.000 žrtev«. Namen akcije je  zbrati šest milijonov ladjic za šest milijonov žrtev genocida in današnjih žrtev človeške ignorance najranljivejših v naši družbi.

Iz ladjic bo skupina študentov arhitekture ustvarila umetniško inštalacijo, v  začetku junija 2022 pa se bo v spomin žrtvam genocidov odvil tudi zaključni koncert »Nekoč in danes«.

Društvo bo ob koncu inštalacije ladjice poslalo v reciklažo. Prodali jih bodo podjetju Surovina, denar pa uporabili za socialno šibke ljudi.

Učenci razredne in predmetne stopnje so bili zelo zagnani in navdušeni nad izdelovanjem ladjic. Izdelovali so jih v jutranjem varstvu, varstvu vozačev, med odmori, med poukom zgodovine, v podaljšanem bivanju … Kar precej učencev pa je ladjice skupaj z družino izdelovalo tudi doma. Akcija ni imela medrazrednega tekmovalnega značaja, so pa učenci skušali v vsaki razredni skupnosti po svojih močeh izdelati čimveč ladjic.

Akcijo, ki sicer poteka do 9. maja 2022, smo na šoli zaključili 10. 2. 2022  in v Maribor odpeljali 25 102 ladjici.

HVALA VSEM PRIDNIM ROKAM.

Koordinatorica:

Rosvita Juh, prof. zgo., univ. dipl. ped.