Ostali projekti šole

DAN SLOVENSKE HRANE IN TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

Državni projekt Dan slovenske hrane in Tradicionalni slovenski zajtrk – organizatorica je Mojca Klemenčič Balant, ki je hkrati tudi organizatorica šolske prehrane. Izveden bo v petek, 17. novembra, v sodelovanju z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Ministrstvom za zdravje ter Ministrstvom za kulturo. Način izvedbe je prepuščen šoli.

 

SPODBUJAMO PRIJATELJSTVO

Projekt »Spodbujamo prijateljstvo« je del širšega programa Šola sobivanja, ki združuje projekte z različnih področij trajnostnega razvoja. Organizator projekta Spodbujamo prijateljstvo je Sobivanje – društvo za trajnostni razvoj, projekt kot glavni partner podpira tudi družba BTC.

S projektom spodbujamo socialni odnos, kot eno od komponent trajnostnega razvoja, ki je v sedanjih časih močno zapostavljena. Otroke spodbujamo k pogovoru in dejanjem o prijateljstvu. Razvijamo čut za pomen medsebojnih odnosov.

 

VARNO V VRTEC IN ŠOLO

Projekt »Varno v vrtec in šolo« je del širšega programa Šola sobivanja, ki združuje projekte z različnih področij trajnostnega razvoja. Organizator projekta je društvo Sobivanje, projekt podpira tudi Agencija za varnost prometa (AVP).

Namen projekta je otroke spodbujati k razmišljanju o varnosti v prometu na splošno ter o varnosti na poti v vrtec in šolo ter v okolici otroških igrišč.

Projekt Varno v šolo in vrtec se deli na tri dele:

  • Začetek šole (september–november 2023)
  • Vidnost in varnost pozimi (december 2023–februar 2024)
  • Pešci, kolesarji, vozniki skirojev (marec–junij 2024)