Teden otroka

Teden otroka smo na šoli pričeli s pesmijo o otrocih po šolskem zvočilu in zgodbo o odnosu med učiteljem in učencem. Cel teden pa smo popestrili z igro in različnimi delavnicami.
V 1.a razredu so se učenci veliko igrali v učilnici in v gozdu, kjer so tudi likovno ustvarjali.
V 1.b so poustvarjali in dramatizirali po pravljici Strašni čokoladni volk, izdelali čokoladne praline, spoznali kakav in kako nastane čokolada. Ob tem so se učili tudi zavijanja čokoladic in učilnico spremenili v pravo čokoladnico.
V drugem razredu so veliko časa namenili družabnim igram, igri na igralih in imeli dan igrač.
Tretji razred je obiskal potujočo knjižnico, četrtošolci pa so imeli pohod na Kal. Izdelali so tudi loke in piratsko kapo ter svojo namizno igro.
5.a razred se je pomeril v igri štiri v vrsto, skupaj s 5.b razredom pa so izdelali kazalke za mednarodno izmenjavo. Ogledali so si tudi film po izbiri učencev.
Učenci od 6. do 8. razreda so si ogledali potujočo knjižnico Bibliobus ter si v njej izposodili gradivo.
V 7. razredu so si ogledali tudi splošno knjižnico in Mestni muzej, kjer so ustvarjali z odpadnim papirjem. Spletno gledališko predstavo Županova Micka so si ogledali učenci 8.b razreda, devetarji pa film Romeo in Julija.
V 9. razredu so si učenci poleg stripa Razigran uživaj dan, pogledali še posnetek o kreativni energiji in se o temi pogovarjali.
Tudi v podaljšanem bivanju so učitelji za učence pripravili posebne dejavnosti. V 1. skupini so imeli dan pravljic, igralni dan, risali so s prijatelji in si pripravili limonado. Učenci 2. skupine so ustvarili čokoladnico in slaščičarno ter imeli igro vlog po kotičkih. Risali so tudi svoje najljubše igrače in ustvarili strip. Plesno so se izražali v 4. skupini in sestavili koreografijo na pesem Just dance. Pripravili so tudi bralni kotiček, kjer so brali pravljice. 5. skupina podaljšanega bivanja se je v šolski knjižnici udeležila družabnih iger, izdelala strašne buče v sodelovanju s trgovino Office&More (okrasitev trgovine) in šivala igračko Miško Jero. Učenke 5.a so spekle pleteničke in žemljice iz kvašenega testa ter pripravile jabolčni kompot in čežano. Tudi 6. skupina je pripravila svoj bralni kotiček, kjer so si učenci med seboj brali in pripovedovali.
V Tednu otroka smo se torej več igrali in namenili čas boljšemu poznavanju drug drugega in povezovanju.