Naravoslovni dan 7. razred

V torek, 7. 4. 2020, so imeli učenci sedmega razreda naravoslovni dan. Posvetili so se naravnim ekosistemom in  medpredmetno ustvarjali. Raziskovali so reko Krko.  Ogledali so si oddajo  iz cikla Vodni krog z naslovom Spodnja Krka in odgovorili na vprašanja, ki jih je zastavila učiteljica Marijana.

Nato so učenci obiskali najbližji ohranjeni naravni ekosistem  (potok, mlako, ribnik, gozd, travnik . . .). Tudi tu so morali reševati naloge z delovnih listov. Nastali so zanimivi in lepi izdelki.  

Tudi nekaj drugih učiteljev se je pridružilo delu in so učencem zastavili dodatne naloge s svojih predmetnih področij (medpredmetna povezava). Učenci so si izbrali eno. Lahko so oponašali  šum vode, zapeli pesem o vodi, telovadili, delali mandale iz naravnih materialov, iskali angleške besede,  pisali pesem. Vse naloge so bile vezane na pomlad in predmete iz narave.

Ves čas pa niso smeli pozabiti na varnost pred okužbo z virusom.

Nastali so zanimivi izdelki. Vsi učenci so se zelo potrudili. Učitelji pohvalimo učence, ker so bili odgovorni in resni pri svojem delu.

Zapisala Majda Zidarič

no images were found