Nerezine – junij 2022

PETI DAN

Sreda, 22. 6.

No, pa smo prišli skoraj čisto do konca. Dokončali smo še zadnje izdelke, pripravili točke za nastop na zaključnem večeru in preverili znanje plavanja, ki smo ga uspeli osvojiti. Potegovali smo se za konjičke, delfinčke in morske pse čim žlahtnejših barv. Učenci smo pokazali veliko plavalnega znanja. Vsem učencem čestitamo za osvojeno znanje. Upamo, da ga bodo med poletjem še nadgradili.

Zaključno prireditev smo otvorili s predstavitvenimi točkami, nato pa so se učenci med sobami pomerili še v kvizu “Male sivomorse celice”. Boj je bil zelo napet, čustven, na koncu pa so največ znanja in zbranosti pokazali učenke sob. Sledila je vroča zabava ob glasbenih željah za zaključek prečudovitega teden.

 

ČETRTI DAN

Torek, 21. 6.

Zgodaj zjutraj, že pred zajtrkom, se je naša “alpinistična” odprava izbranih prostovoljcev povzpela in osvojila najvišji vrh otoka – Televrin, bolj natančno razgledno točko Sveti Nikola. Ostali učenci, ki se niso odločili za Televrin, pa so napadli malo nižjo razgledno točko – Sveti Jakov. Spodaj je nekaj utrinkov s poti in vrhov.

Po uspešno opravljenem jutranjem izzivu se je prilegel klasičen zajtrk z namazi in regeneracija v prijetni morski vodi.

Po popoldanskem počitku smo ustvarjali, kasneje pa v morju nabirali plavalno kondicijo in utrjevali tehnike plavanja. Po večerji smo se še zadnjič v tej ŠVN sprehodili do Nerezin, nato pa imeli filmski večer. 

TRETJI DAN

Ponedeljek, 20. 6.

Po zajtrku je sledilo urejanje hišk, saj učitelji vsak dan ocenjujejo urejenost. Ocenjen je bil tudi nočni mir in popoldanski počitek, kjer smo se solidno odrezali, z nekaj izjemami. Tudi ocene sob so bile dobre. Dopoldanska vodna aktivnost je bila kombinirana – supanje in izpopolnjevanje plavanja.

Kosilo se nam je po tem zelo prileglo. Morje solidno toplo in sonce sta pripomogla k užitku. Utrujeni od veslanja in padanja ter plezanja smo ob sedmih dočakali večerjo. Po večerji smo na plaži ob kitari prepevali, nato pa se na igrišču še pomerili v športnih igrah. Izmučeni smo zajadrali v pančevo deželo.

DRUGI DAN

Nedelja, 19. 6. 2022

Prekrasen dan smo užili tako kot se spodobi – z veliko žlico. Bilo je poučno, prijetno in zelo zabavno. Po jutranjem teku in zajtrku smo raziskovali živež v in ob morju. Našli smo veliko zanimivih organizmov in se marsikaj novega naučili. Iz morskih alg smo nato začeli izdelovati algarije. Prvi del je končan, jutri pa zaključimo z izdelkom.

Ko smo zaključili počitek po kosilu smo z učiteljem Gregorjem pripravili supe in se v popoldanskem plavalnem terminu vsi učenci uspešno preizkusili v tem zabavnem športu. Bili smo navdušeni in komaj čakamo, da jutri ponovimo.

Zvečer nismo zdržali brez sladoleda, zato smo  se tudi danes po večerji sprehodili do Nerezin, kjer smo se ohladili s sladkimi kepicami in pofirbcali po štantih. Sledilo je nadaljevanje včerajšnje zgodbice in zaslužen počitek.

PRVI DAN

Sobota, 18. 6. 2022

Pa smo ga dočakali… najlepši možni zadnji teden šolskega leta. Polni pričakovanj smo se zbrali na avtobusni postaji pred šolo in v avtobus natovorili svojo prtljago. Po kratkem slovesu od staršev smo že drveli proti Nerezinam.

Pred nami je bila dolga pot, ki je v dobri družbi presenetljivo hitro minila. Nekateri učenci so se prvič peljali s trajektom, zato so ob tem delu poti občutili prav posebno vznemirjenje. Po prihodu v naselje Bučanje, smo se namestili v počitniške hiške in se dobro najedli. Z nestrpnostjo smo pričakovali prvi skok v morje. Razdelili smo se v skupine in obnovili plavalne tehnike. Imeli smo tudi nekaj prostega časa, ki smo ga izkoristili za druženje ob in v vodi.

Čas na morju hitreje teče in kot bi mignil je bila na vrsti večerja. Po večerji nam je učitelj Gregor še enkrat s pomočjo video projekcije podrobno predstavil plavalne tehnike in merila lestvice znanja plavanja.

Kljub natrpanem urniku smo našli še čas za sprehod v Nerezine na slasten sladoled. Po napornem dnevu smo močno utrujeni popadali v postelje in ob pravljici zajadrali v morske sanje.