Športni dogodki v aprilu

Tudi v aprilu smo bili učitelji in učenci OŠ Raka aktivni na športnih tekmovanjih. Ponovno je bilo doseženih nekaj izjemnih uvrstitev in nabranih ogromno novih izkušenj.

6.4. smo se z učenci 6. in 7. razreda udeležili občinskega tekmovanja v nogometu, ki je potekalo v Leskovcu. Pričakovali smo uvrstitev na področno tekmovanje, a se na koncu ni izšlo. Na prvi tekmi smo premagali Senovo in nato z 0 : 1 izgubili s Krškim, kar je pomenilo le boj za 3. mesto. V tej tekmi so nas presenetili Kostanjevičani, s katerimi smo izgubili po kazenskih strelih in tako osvojili končno 4. mesto. Za nameček se je na koncu poškodoval še naš igralec Nik, zato smo nezadovoljni odšli domov.

12.4. se je 5 devetošolcev v spremstvu učitelja Darka Danjka udeležilo regijskega tekmovanja v ulični košarki. Po zmagi na področnem tekmovanju smo si želeli ponoviti dober rezultat. Bili smo delno uspešni, a vseeno zadovoljni. Osvojili smo končno 11. mesto.

V četrtek, 20.4., pa smo končno prišli do pričakovanega veselja. 10 učencev se je v spremstvu učiteljice Slavice Tomažin udeležilo državnega tekmovanja v krosu, ki je potekalo v Murski Soboti. Dolgo in naporno pot so z odličnimi rezultati izničili naši tekači. Andrej Pintarič je bil najhitrejši v kategoriji letnikov 2013, Vid Kuhar je postal novi stari državni prvak med letniki 2011 in Žana Skube je osvojila izvrstno 3. mesto med deklicami letnik 2011. Tudi Tian Tomažin je bil odličen s 5. mestom. Pohvala tudi Tianu Božiču, Marini Skinder, Maši Skube in Brini Hosta, ki so se vsi uvrstili med najboljših 20. ČESTITKE.

Galerija sledi.

M.B.