Športni dosežki od februarja do maja

V obdobju od februarja do maja smo se z našimi športniki udeležili številnih šolskih tekmovanj. Ker pa ni ostalo le na udeležbi, bomo izpostavili najvidnejše dosežke. S starejšimi dečki smo postali občinski in področni prvaki v košarki ter se uvrstili na četrtfinale državnega tekmovanja, kjer smo tesno izgubili z Velenjem in Vranskim. Mlajši dečki so v košarki zasedli 2. mesto na občinskem tekmovanju in tretje mesto na področnem tekmovanju v košarki. Starejši dečki so osvojili tudi 1. in 2. mesto na občinskem tekmovanju v košarki 3 na 3 ter se uvrstili na državno tekmovanje JV regije v Novo mesto. Tam so zelo uspešno začeli s tekmovanjem, nato pa v izločilnih bojih izgubili z OŠ Drska, ki je na koncu zmagala turnir.

Uspešni smo bili tudi v odbojki, kjer so starejši in mlajši dečki na občinskem tekmovanju zasedli 2. mesto. Na področnem tekmovanju pa nismo bili dovolj dobri, da bi osvojili medaljo.

V nogometu so na občinskem tekmovanju po tretjem mestu starejših dečkov, četrto mesto osvojili mlajši fantje. Oba rezultata sta bila slabša od pričakovanj. Z vztrajnostjo verjamemo na boljši rezultat prihodnje leto. 

Udeležili smo se tudi državnega tekmovanja v krosu, ki je potekalo v Murski Soboti. Odlične rezultate so dosegli vsi tekači, še posebej so nas razveselili Vid Kuhar z naslovom državnega prvaka, Andrej Pintarič z 2. mestom in Žana Skube s 5. mestom.

Na občinskem tekmovanju v atletiki, ki je potekalo pri OŠ Jurija Dalmatina v Krškem, so naši učenci osvojili 16 medalj. Kar 20 učencev se je s svojim dosežkom uvrstilo na področno tekmovanje v Brežice, kjer so nekateri še izboljšali svoje rezultate, nekateri pa tudi tam posegli po medaljah. Dosežke si oglejte spodaj. Državno tekmovanje v atletiki bo 5. 6. v Slovenski Bistrici. 

Čakamo tudi na rezultate atletskega troboja za učence od 1. do 5. razreda, ki se odvija danes, 28.5., v Brestanici.

Dosežke si lahko ogledate na naši FB strani, na strani športne zveze in TIMING Ljubljana.

no images were found