Učbeniški sklad

Spoštovani starši!

Bliža se konec šolskega leta in s tem že čas, ko razmišljamo o šolskih potrebščinah za novo šolsko leto.

Pri naročanju delovnih zvezkov in ostalih šolskih potrebščin lahko izbirate med ponudbo treh založb. Vsaka založba (Kopija – nova, Mladinska knjiga, DZS) vam ob naročilu ponuja drugačne ugodnosti in plačilne pogoje. Vse ponudbe preglejte in se odločite za eno izmed njih. Torej za tisto, ki se vam zdi najbolj primerna. Seveda, pa se lahko odločite, da nobena od navedenih založb nima primernih ugodnosti za vas in se odločite, da boste tako delovne zvezke kot ostale potrebščine sami poiskali v vam najbližji knjigarni.

Priloženo imate tudi naročilnico za izposojo učbenikov iz učbeniškega sklada OŠ Raka. Če želite, da bo imel vaš otrok izposojene učbenike v šoli, izpolnite naročilnico in jo najkasneje do petka, 7. 6. 2019, vrnite razredničarki oz. razredniku.

Bodoči prvošolci ne bodo imeli nobenega učbenika, zato naročilnica ni priložena. Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport krije tudi stroške nakupa delovnih zvezkov za bodoče učence 1. in 2. razreda. Delovne zvezke bodo učenci prejeli v šoli prvi teden pouka.

Učenci si lahko učbenike v šoli izposodijo brezplačno. Obrabnino za izposojene učbenike bo plačalo Ministrstvo za šolstvo in šport. Če pa ob koncu leta vrnejo poškodovan učbenik ali ga sploh ne vrnejo, plačajo zanj odškodnino v skladu z 10. členom Pravilnika o upravljanju učbeniških skladov (Uradni list RS št. 27/17) .

Seznam obveznih učbenikov in delovnih zvezkov ter ostalih priporočenih šolskih potrebščin, je objavljen tudi na spletni strani šole.

 

Skrbnica učbeniškega sklada:                                                           Ravnateljica:

Silvija Permoser, prof.                                                                        Nina Pirc, prof.