Vikend za nadarjene

Danes smo se odpravili v Rovte. Naš cilj je bil CŠOD Medved. Komaj smo odložili prtljago, že so nas kuharji postregli s kosilom. Preden so oblaki prekrili nebo, smo ujeli zadnje sončne žarke za opazovanje Sonca.

Nato smo na predavanju ob fotografijah spoznavali vesolje. Poklicali smo starše, uredili svoje sobe in že je bil čas za večerjo. Kuharji nas razvajajo z okusno hrano, mi pa njih z velikim apetitom. Po večerji smo spoznali teleskope in se odpravili na nočni sprehod – seveda s svetilkami. Na poti smo srečali medveda, na srečo le lesenega. Kljub večerni uri so si nekateri izbrali gibanje zunaj, drugi pa družabne igre notri.

Ana, Petja in Veronika, 5.b

 

8. 12.

Zelo nam je bilo všeč izdelovanje pice ter sodelovanje v letečem kvizu. Zabavali smo se na orientacijskem pohodu. Malo manj nam je bilo všeč izdelovanje sončne ure ter kamere obscure, a smo se vseeno imeli lepo. Pogledali smo si tudi sonce, ki ga danes niso zakrivali oblaki.

Mia Š., Gaja R., Pia G. Š., Lucija P. U.

Všeč nam je bila izdelava pic z ozvezdji. Orientacijski pohod je bil naporen, a kljub temu zabaven. Leteči kviz je bil narejen na zdrav ter poučen način. Zadovoljni smo s kvaliteto ter količino hrane. Všeč nam je tudi prosti čas med delavnicami.

Mija, Iva, Eva, Lucija P., 8.r

 

9.12.

Tudi danes smo bili aktivni. Starejši v delavnici Misija na Mars, mlajši pa pri izdelovanju raket. Domov smo odšli polni prijetnih vtisov in z vprašanjem: Lahko naslednje leto tudi pridemo sem?

no images were found