Zakaji in zatoji radovednosti na OŠ Raka – Teden otroka

Zakaj in zato sta v učiteljevem vsakdanu. Prav tako se ti dve besedi pogosto uporabljata v družini, med prijatelji, znanci. Predvsem med otroci, ki radovedno sprašujejo o vsem mogočem. Brez besede zakaj… ni besede zato… in obratno. Skupaj sta kot eno in nam vsem ustvarjata svet, včasih poln domišljije, včasih pa skupaj z nami odkrivata nova znanja in nam širita obzorja. 
 
Tako kot lansko leto smo na OŠ Raka pričarali malo drugačen teden za vse učence naše šole, ne le na dan delavnic ampak preko vseh dni. Otrokom smo povedali, da so posebni, edinstveni in vsemogoči.
 

Veseli smo številčne udeležbe na delavnicah pa tudi nasmejanih učencev na šoli. Učenci so se na hodnikih pogovarjali o tednu otroka, nekateri so povedali, da niso imeli domače naloge vsaj kak dan v tednu.

 
V torek smo imeli popoldanske delavnice za učence naše šole. Močno zapolnjene! Učenci so se imeli dobro. Iz šole so odhajali veseli, zadovoljni. Ustvarjali so z glino, merili moči na exatlonu, bili so kulinarični mojstri, se preizkusili v odbojki in nogometu, spoznali pravljično jogo ter se seznanili z gimnastičnimi prvinami.
 
Vsekakor so dogajanja v Tednu otroka lepa popotnica, zaradi katere bo le ta še naprej živel in bil delček lepih spominov vseh učencev naše šole.
 
Zakaj? Zato.
 
Neža Selan, vodja tedna otroka na OŠ Raka