Koronašola – 5. r

Šola na daljavo mi ni všeč, saj ne vidim svojih prijateljev in učiteljev.
Všeč mi je pa, ko se vidimo po ZOOM konferenci. Nasmehnemo se iz srca in je že malo lažje vsem. Upam, da se bomo 1.6. videli v šoli v našem razredu.

Brina H., 5.r
____________________________________________________
Koronašola?

Šola na daljavo je v redu, vendar se mi zdi preveč dolgočasna, ker se s prijatelji ne vidimo.
Doma je prijetno predvsem za to, ker imam kuhinjo odprto cel dan in lahko uživam v domačem jedilniku.
V šoli mi tudi učiteljca veliko bolje razloži snov, doma pa si s snovjo belim glavo.
Pogrešam tudi učiteljice in knjižnjičarko, najbolj pa pogrešam svoje prijatelje in prijateljice.☺
Upam pa, da se v tem šolskem letu še vrnemo v šolo vsaj za kakšen teden.

Alja Šinkovec, 5.r

_________________________________________________________

Šola na daljavo mi je kar všeč. Vse naloge delam sproti in jih pošiljam po navodilih v spletno učilnico. Preko zooma mi je všeč, ko se pogovarjamo in vidimo s sošolci in z učitelji. Zelo sem hvaležen učiteljici Andreji, učiteljici Maji in učiteljici Urški za dodatno pomoč in vzpodbude.

Anžej K., 5.r
____________________________________________________________
Šolanje na daljavo

Virus korona je kar močno posegel v naše življenje. Sedaj smo že dva meseca doma, čeprav bi morali biti v šoli. Zame je šolanje na daljavo težje kot v šoli, saj se moraš doma sam pripraviti k delu, v šoli pa delaš med prijatelji in je lažje.
Sam bi raje videl, da bi hodil vsak dan v šolo. Delo doma je včasih naporno, včasih pa tudi zabavno in zanimivo. Tako smo že izdelovali instrumente, šli z družino na kolesarjenje in hodimo na pohode. Za naravoslovni dan sem spekel mafine, nad katerimi so bili domači navdušeni, zato sem jih že spekel babici in sestri za rojstni dan.
Pri šolskem delu me nadzorujejo starši, vendar bi raje videl, če bi me učiteljica. Mislim, da so starši včasih še bolj zahtevni kot učiteljica.
Doma veliko časa preživimo skupaj, se veliko kartamo, skupaj kuhamo, pečemo, veliko hodimo in urejamo okolico hiše in vrt. Tudi sam sem vključen. Dolgčas ni nikoli, saj staršem ne zmanjka idej kaj vse lahko počnemo.
Komaj čakam, da se spet vrnemo v šolske klopi.

Gašper Novak, 5.r.
________________________________________________
Šola na daljavo mi ne povzroča nič težav ampak imam še vseeno raje, ko smo v šoli in nam učitelji razložite vso snov. Pri meni doma je mami doma in mi lahko pomaga, ker sama ne bi vsega morala opraviti, ker ne znam vsega rešiti. Upam, se bomo čim prej vrnili nazaj v šolo.

Lep pozdrav,
Tara