Obvestilo o ponovnem odprtju šole za učence 1. triletja in devetošolce

Datum: 10. 5.2020

Številka: 181-1/2020-4

OBVESTILO O PONOVNEM ODPRTJU ŠOLE ZA UČENCE 1. TRILETJA IN DEVETOŠOLCE

Spoštovani starši,

kot ste verjetno že zasledili iz medijev, se vrata šole za učence od 1. do 3. razreda odprejo v ponedeljek, 18. 5. 2020, za devetošolce pa predvidoma 25. 5. 2020.

Za ustrezno pripravo na pouk po priporočilih MIZŠ-ja in NIJZ-ja potrebujemo podatek o številu učencev, ki bodo tega dne šolo ponovno pričeli obiskovati. V primeru, da ima otrok določene zdravstvene omejitve, zaradi katerih starši otrok ne boste napotili v šolo, nas morate o tem obvestiti. Katere so te zdravstvene omejitve, si lahko preberete na priloženem dokumentu.

Prosim vas, da svoji razredničarki, do torka, 12. 5. 2020, do 15. ure posredujete podatke s povratnim elektronskim sporočilom na priloženem obrazcu, saj nam bodo v veliko pomoč pri vseh pripravah na odprtje šole in pri zagotavljanju vseh varnostnih ukrepov.

Z vaše strani potrebujemo tudi podatke o prevozu otroka v šolo in domov. NIJZ priporoča individualiziran prevoz učencev s strani staršev, da bi se izognili stikov večjih skupin. Zavedamo se, da vsi starši tega za svoje otroke ne morete zagotoviti, zato smo že na vezi z našim šolskim prevoznikom. Prav tako bomo poskrbeli za primerne ukrepe pri prevozu s šolskim kombijem.

Pri prehrani bomo upoštevali, da bodo otroci koristili vse obroke, na katere so bili prijavljeni od začetka šolskega leta. Če se boste odločili drugače, vas prosim, da tudi to sporočite svoji razredničarki.

Po navodilih NIJZ boste morali starši, katerih otroci se bodo z 18. 5. 2020 vrnili v šolo, za svojega otroka izpolniti izjavo, ki je priložena temu dopisu. Podpisano izjavo mora otrok izročiti prvi dan prihoda pred vstopom v šolo.

Vse ostale informacije bomo objavili na spletni strani šole takoj, ko bo znano koliko učencev se bo v šolo dejansko vrnilo. Prav tako vas bomo naknadno obvestili kako bo potekalo jutranje varstvo, varstvo vozačev in podaljšano bivanje.

Zahvaljujem se vam za pomoč in vas prijazno pozdravljam.

                                                                                                                                                                                                                    Nina Pirc, ravnateljica

PRIJAVNICA

IZJAVA STARŠEV

9998_Sklep RSK za pediatrijo 8. korespondencna seja 30042020