POZDRAV PTIC MIRU

Naša šola je vključena v čudovit projekt: »Pozdrav ptic miru«, s katerim želimo učence ozavestiti o pomenu miru na svetu. Glavni cilj projekta je, da med učence razširimo idejo o aktivni miroljubnosti. V spodnji galeriji si poglejte, kaj smo počeli in kako nam je uspelo.

Nekateri učenci so pripravili papirnate golobice za vsakega učenca naše šole.

Drugi učenci so pekli piškote v obliki ptice. Za vsakega učenca naše šole smo spekli piškotek v obliki ptice (no, še kakšen piškotek več za naše peke, saj so se jim močno cedile sline?).

Naslednji dan sta učenki iz 5. a razreda med vse učence naše šole razdelile piškote in papirnate golobice. Učence sta nagovorili z mislijo: »prihodnost je odvisna od tega, kar počnete danes«. (Mahathma Gandhi). Nato pa sta učence povabile, da naredijo nekaj dobrega za prijatelje, starejše, učitelje. Dobro delo so učenci zapisali na papirnato golobico, jo obrezali in jo naslednji dan prinesli v jedilnico, da smo golobice prilepili na steno.

Na šolo se je vrnilo preko 100 ptic z dobrimi deli. Bravo učenci, zelo smo ponosni na vas ?. Naj ne bo tako samo en dan v letu. Bodite dobri vsak dan in svet bo lepši tudi zaradi vas.

Učiteljica Barbara Bon z učenci