Športni dogodki v oktobru

V oktobru smo se udeležili dveh športnih tekmovanj in izvedli športni vikend z učenci 7. a razreda ter dva planinska pohoda na Gorjance.

Starejši dečki so se pomerili na občinskem tekmovanju v nogometu in zasedli 3. mesto za OŠ Leskovec in OŠ Krško. Sedem učencev se je udeležilo šolskega teka na Ljubljanskem maratonu. V številčni konkurenci so dosegli zavidljive rezultate. Najbolje so se odrezali Žana Skube z 10. mestom, Andrej Pintarič z 10. mestom in Vid Kuhar, ki je v konkurenci skoraj 300 tekačev ZMAGAL in postal državni prvak v šolskem teku (1800 m) na Ljubljanskem maratonu.

Razrednik sem z 12 učenci 7. a razreda izvedel športno aktivni vikend v Kostanjevici. Ogledali smo si odbojkarsko tekmo 1. b slovenske lige, igrali nogomet in odbojko, prespali v šoli v Kostanjevici, šli na pohod na Kičer, veslali na supih, se kopali v Krki, v Kostanjevico in nazaj na Rako pa smo šli s kolesi. Pred vožnjo na cesti smo urili svoje kolesarsko znanje na kolesarskem poligonu. Aktivnosti smo zaključili z druženjem ob slastni pici.

V oktobru smo izvedli tudi dva planinska pohoda. S 6. in 7. razredi smo šli iz Cerovega Loga do koče na Miklavžu, z 8. in 9. razredi pa smo dodali še pot do Gospodične in nato do Gaberja.