ŠVN – Četrti dan

Iz mirne in prijetno tople noči smo se zlahka prebudili v sončno in jasno jutro. Pripravljeni za jutranjo telovadbo nismo občutili nikakršnih bolečin v mišicah, ki bi bile lahko posledica včerajšnjega pohoda. Ogrevanje ob plaži v senci borovcev ima poseben čar in nas napolni z energijo za cel dan. 

Po zajtrku smo zapisali lepe občutke na papir, se pogovarjali o vplivu lune na višino morske gladine ter v jedilnici s ponosom na ogled postavili naš algarij. Tudi naše hiške so po zajtrku zasijale v svoji najlepši luči. Zavihali smo rokave in tako kot vsak dan pospravili teraso, zložili oblačila, prezračili prostore ter v nestrpnosti pričakovali ocenjevanje. 

V plavanju smo vsak dan boljši in vsi se trudimo po svojih najboljših močeh. Učiteljice nas pohvalijo in zelo spodbujajo. Dobro smo se izurili tudi v supanju in malokrat se zgodi, da pademo v vodo. Nekateri smo s supom odšli na malo daljšo razdaljo a smo morali paziti na morske tokove. Hitro se bi lahko zgodilo, da nas odnese malo dlje stran od obale. 

Dežurni učenci so vsak dan zelo pozorni, ko se bliža čas kosila in tudi danes ni bilo nič drugače. Vestni kot so, so odšli s plaže 10 minut pred nami in nam lepo pripravili mizo za odlično pojedino. Naše knjige so na posteljah čakale, da se med popoldanskim počitkom zatopimo v čarobne in poučne zgodbe in za hip počijemo od športnih aktivnosti.

Sonce na obali je s svojimi žarki še močno grelo in odločili smo se da se še malo poskrijemo v senci. Spominki z morja še niso bili povsem dokončani zato smo si vzeli čas in jih še malce polepšali. 

Jutri je za nas pomemben dan saj bomo morali pokazati vso osvojeno znanje. Nič se nismo obotavljali. Poskakali smo s pomola v toplo morje in zaplavali na svoj najboljši način. Voda je ta teden naše drugo okolje in prav luštno nam je. 

Vsi smo se preizkusili v skoku v morje ter v plavanju v oblačilih – kratki majici. To je ena izmed nalog, ki jo je potrebno opraviti za določeno vrsto priznanja. Najpogumnejši smo plavali do KOCKE. To je kar precej oddaljen del otoka, od obale, kjer se sicer kopamo. Neprekinjeno smo plavali več kot pol ure. Neverjetno ponosni smo prišli nazaj in vsem nam je uspelo. Bravo za nas. 

PICA 😀

Po večerji pa prav prijeten sprehod do Nerezin. Kupili smo si spominek, se malce podružili na trgu in nato že malce zaspani odšli proti našim hiškam. 

Učiteljice so nam, tako kot vsak večer, zaželele mirno noč ter prijetne sanje. 

Lahko noč starši 😀 malce vas pogrešamo.