ŠVN – Prvi dan

Naselje Bučanje blizu večjega kraja Nerezine nas je v zgodnjih dopoldanskih urah prav prijetno sprejelo. Polni pričakovanja smo iz avtobusa stopili v brezskrben teden poln novih dogodivščin, znanja ter skrivnosti morja. Pot do našega cilja nas je popeljala preko Krka in Cresa do Lošinja. Pot je ob klepetanju na avtobusu dokaj hitro minila in bila za nekatere posebno doživetje. Nekateri so imeli priložnost in se prvič peljali s trajektom. 

V naše hiške smo se hitro nastanili in kaj kmalu ugotovili, da je pred nami teden v katerem bomo pokazali vse svoje veščine. Poskrbeti bomo morali zase, paziti na svoje stvari, dobro poslušati navodila ter si med seboj pomagati. Predvsem pa bomo morali uživati in izpopolniti svoje znanje plavanja.  

Ker so bili naši želodčki po daljši vožnji že nekoliko prazni smo si z veseljem privoščili okusno kosilo. Po kosilu je sledil počitek, kjer smo si, vsak v svojem kotičku polnili baterije z branjem knjig. 

Sonce nas je s svojimi sončnimi žarki močno vabilo na plažo zato smo se z veseljem preoblekli in hitro skočili v morje. Preverili smo znanje plavanja, se malce poigrali in ugotovili, da je voda še vedno precej slana. 

Pogledali smo si še poučen prispevek o plavanju in o tem, kaj moramo znati, da dosežemo določeno priznanje iz plavanja. Ugotovili smo, da bo potrebno še nekaj vaje zato smo sklenili, da se bomo v naslednjih dneh še posebno potrudili in dali vse od sebe. 

Kratek sprehod do Nerezin je bil super popotnica za umirjeno in sproščeno pripravo na spanje. 

Prijeten dan je za nami.