ŠVN – Drugi dan

Jutro se je za udeležence šole v naravi začelo zelo aktivno. Kot blisk smo se preoblekli v športna oblačila in umili zobe. V še ne tako sončnem jutru smo izvedli aktivno prebujanje s telovadbo in prav pošteno raztegnili vse svoje mišice.

Po zajtrku smo strnili svoje včerajšnje dogajanje ter ga v nekaj stavkih zapisali v naš dnevnik. Pisali smo tudi razglednice in na njih zapisali najlepše pozdrave. Pogovarjali smo se o organizmih v morju ter rešili nekaj nalog. Neučakani kot smo, smo si hitro nadeli kopalke in odšli proti obali. Prelevili smo se v morske raziskovalce in našli večje število različnih organizmov na in ob obali. Neverjetno kako smo bili veseli, ko se je v naše mreže ujela tudi rakovica. Ne ena, kar dve! Hura! Poimenovali smo ju kar Tomaž in Natalija. Pod drobnogledom smo imeli predvsem alge, ki smo jih skrbno shranili saj jih bomo uporabili za naš algarij.

Željni vodnih dogodivščin smo se preizkusili tudi v supanju in moramo priznati, da ni enostavno. Najbolj navdušeni plavalci smo tik pred kosilom vadili še plavanje in raziskovali morsko dno.

Kosilo je bilo več kot odlično in počitek tudi več kot dobrodošel. 

Popoldansko sonce se je skrilo za oblake a nas ni odvrnilo od skoka v morje. Najpogumnejši smo vadili skok na glavo ter že zahtevnejše tehnike plavanja, drugi pa so se preizkušali na supih. Bilo je krasno popoldne.

Za večer smo si prihranili prepevanje na obali. Z navdušenjem smo prepevali pesmi ob spremljavi kitare in pospremili sonce proti zahodu. Ob obali smo nato igrali košarko, odbojko, namizni tenis, ter badminton.

Sedaj smo v posteljah in ob poslušanju pravljice se bodo naše misli in doživetja spremenile v krasne sanje. Lahko noč.