Tekmovanje v znanju iz sladkorne bolezni

V petek, 11. 10., je na šoli potekalo šolsko tekmovanje v znanju iz sladkorne bolezni. Tekmovanja so se udeležili devetošolci: Lucija Pečarič, Maša Cimerman, Matija Vene in Eva Urankar.

Lucija, Matija in Eva so dosegli bronasto priznanje, za kar jim iskreno čestitamo. Matija in Eva sta bila na šolskem tekmovanju najbolj uspešna in s tem sta si zagotovila tekmovanje na državnem nivoju. Našo šolo sta v soboto, 16. 11., zelo uspešno zastopala v Zagorju ob Savi. Prislužila sta si vsak svoje srebrno priznanje, zato iskrene čestitke obema. O tekmovanju sama povesta:

Tekmovanje je dober način, da mladi dobimo znanje o sladkorni bolezni. Mogoče se vam zdi, da je tekmovanje zelo enostavno, saj samo obkrožaš odgovore. Ampak temu ni tako. Državno tekmovanje je težko, saj moraš znati veliko o sladkorni bolezni in tudi o biologiji. Vendar pa lahko z veliko učenja posežeš tudi po najboljših rezultatih. Tekmovanje bi priporočala vsem učencem, ki si želijo novih izzivov, predvsem pa obširnega znanja o sladkorni bolezni.