Naravoslovni dan: Geografska ekskurzija na Goričko

V petek 31. 5. 2024, so se učenci 6., 7. in 8. razreda odpravili na geografsko ekskurzijo na Goričko, kjer so doživeli pravo raziskovalno pustolovščino. Najprej so obiskali interaktivni center o vulkanih Vulkanija, kjer so na zabaven in poučen način spoznali delovanje teh mogočnih naravnih pojavov. S pomočjo zanimivih eksponatov in interaktivnih predstavitev so odkrivali skrivnosti vulkanov in se celo preizkusili v simulaciji vulkanskega izbruha!

Ekskurzijo so nadaljevali z obiskom mogočnega gradu Grad, ki je največji grad v Sloveniji. Na gradu so se podali na sprehod skozi zgodovino. Učenci so z navdušenjem prisluhnili zgodbam o življenju na gradu ter občudovali čudovito ohranjene sobane in slikovite razglede. Grad Grad je s svojo bogato zgodovino in čarobno atmosfero vse očaral in navdihnil.

Naši učenci so se z ekskurzije vrnili polni novih znanj, vtisov in navdušenja nad geografsko raznolikostjo našega čudovitega Goričkega. Ekskurzija je bila izjemna priložnost za učenje izven učilnic, kjer so teorijo prepletali s prakso, kar bo gotovo prispevalo k še bolj poglobljenemu razumevanju narave in zgodovine.

no images were found