Noč branja

V četrtek, 10. 10., smo na naši šoli organizirali 1. Noč branja. Te dejavnosti smo se lahko udeležili učenci od 6. – 9. razreda, ki beremo knjige za bralno značko. Dogodek smo pričakovali z veliko nestrpnostjo.

V šolo smo prišli ob 18.00. Srečanje smo nadaljevali v šolski knjižnici, kjer smo se pogovarjali in zabavali.

Pri 1. delavnici smo s pomočjo interaktivnega gradiva imeli kviz. Tu smo spoznali predvsem to, da moramo natančno brati, saj smo pri enem izmed vprašanj vsi odgovorili, da je našo himno napisal Franc Prešern…J

Pred 2. delavnico nam je ga. knjižničarka brala knjigo Robinson Crusoe. Zanimivo se je začela. Gotovo jo bo kdo prebral tudi do konca.

Pri 2. delavnici smo »kot kure brez glave« tekali po šoli, ker smo morali najti pravi odgovor na vprašanje, ki je bilo lahko na katerem koli mestu v prostoru, na koncu pa smo morali iz odgovorov sestaviti geslo. Bilo je kar težko,a vseeno zelo razburljivo.

Sledil je kviz na podoben način, kot pri 1., samo, da nismo delali z interaktivnim gradivom in bilo je težje.

Večerjo nam je pripravilo nekaj učencev in učiteljev, saj vsi skupaj tega ne bi mogli izvesti, ker nas bi bilo za štedilnikom preveč. Bilo je zelo okusno. Na izbiro pa smo imeli popečene kruhke z naribanim sirom in salamo pečene v pečici ter palačinke.

S polnimi želodci dobrot smo si v telovadnici pripravili ležišča. Pred spanjem smo – seveda – še brali, vsak svojo knjigo in z baterijo v roki, skriti v spalni vreči. Zaspali smo okrog polnoči.

Zjutraj smo se razgibali, pozajtrkovali in se pripravili na petkove izzive pri pouku.

To doživetje je bilo enkratno in nepozabno. Upamo, da se bo noč branja še kdaj izvajala.

Branje je najlepše potovanje v neznane kraje, svetove in čase.

Ela Lesjak, 8. razred

no images were found